11 decembrie 2009

România modernă

Preambul:

"Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!"
.

.

Odată cu "loviluţia" din decembrie '89 am sperat că scăpăm de comunism şi dictatură. Suntem în decembrie 2009, la 20 de ani distanţă.  Cum stăm?

.

Stăm bine! N-a ieşit la vot comunistul Geoană. A ieşit democratul, cinstitul, justiţiarul, Băsescu.

.

Da, e democrat, pentru că a poruncit partidului său să treacă de la doctrina social-democrată (de stânga, deci comunistă) la doctrina populară/populistă (de dreapta, deci anticomunistă). Ce dacă pare dubios că jdemii de oameni şi-au schimbat într-o zi orientarea politică. Nu e dictatură, e iluminarea adusă de iubitul Cârmaci.

.

Da, e cinstit. El nu minte! El s-a întors în Piaţa Universităţii la 3 luni, aşa cum a promis. Doar că poporul nerecunoscător n-a venit să-L aplaude.

.

Da, e justiţiar. El recunoaşte meritele oamenilor din popor. Patapievici e directorul Institutului Cultural Român pentru merite deosebite în lupta cu incultura lui Vanghelie. Oprea primeşte 2 stele de general pentru merite deosebite în lupta cu mafia din jurul lui Năstase, luptă dusă la vârf, din interior. Iordănescu şi Onţanu primesc şi ei 2 stele de general pentru că s-au dezis de PSD (comunişti) şi îl susţin pe El (anticomunistul). TRU a ajuns europarlamentar graţie limbii sale catifelate, etc...

.

.

Mi-e aşa o scârbă... Nici Ilici n-a avut atâţia ligăi la dispoziţie.

Niciun comentariu: