08 ianuarie 2010

Taxa pe prostie

Noua taxă pe viciu propusă de ministerul sănătăţii se înscrie în graficul guvernărilor anterioare Boc. Majorarea contributiilor sociale si a accizelor, introducerea impozitului minim, creşterea taxelor locale, etc...

Incapacitatea sau, mai degrabă, reaua voinţă a conducătorilor este plătită tot de prostime. Dar noi respectăm o voinţă superioară şi votăm conform planului.

Ce nu înţeleg cei care refuză cu obstinaţie să gândească singuri este diferenţa dintre viciu şi boală/necesitate. Vicios e cel care fumează trabucuri şi pipă, nu amărâtul dependent de un pachet de ţigări pe zi. Vicios e cel care alege să bea whisky, campari sau alte băuturi fiţoase, nu amărâtul alcoolic care tremură dacă nu bea o ţuică dimineaţa la prima oră. Vicios e ăla care se plimbă cu iahtul, nu cel care înfulecă pe fugă ceva de la fast food pentru că nu are nici timp şi nici bani să mănânce ceva mai sănătos.

Textul ăsta cu sănătatea publică e o vrăjeală nesimţită. Ei vor doar bani pentru propriile buzunare (vezi preţul pe km de autostradă, vezi bugetul ministerului făcut special pentru Udrea). Dispreţul pentru populaţie a ajuns la rang de politică de stat. Dacă s-ar fi gândit cineva la sănătatea populaţiei, ar conceput programe naţionale pentru renunţarea la ţigări şi alcool, ar fi sponsorizat consilierea psihologică, ar fi interzis folosirea în alimentaţie a substanţelor dăunătoare sănătăţii, lucruri de bun simţ. Dar nu, mai bine bagă taxe nesimţite, că noi suntem la fel de inteligenţi ca oile.

TOT ÎNAINTE, POPOR! Votaţi Băsescu, că el se gândeşte la binele poporului!!!

Niciun comentariu: